culinaire zaken .nl |
Zoetzure saus met paprika's | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
12 12 2 2 1.50 1 1 1 1 1 1 1 |
theelepel gram eetlepel theelepel centimeter stuks stuks stuks eetlepel theelepel theelepel teentje |
sap (citroen-) suiker (Javaans) ketjap (manis) maizena gember (wortel,vers) paprika (groen) ui paprika (rood) olie (zonnebloem-) sambal oelek kerrie (poeder,Javaans) knoflook | ||
Berei- ding |
We gebruiken kleine paprika's, een middelgrote ui. De knoflook wordt gehakt. We gebruiken 2 theelepels geraspte gemberwortel. Snij de paprika's in smalle reepjes en de ui in 12 smalle partjes, verwijder de rokjes. Fruit de ui tot hij glazig ziet en voeg paprika, knoflook en gemberwortel toe. Alles omscheppen en nog 2 minuten laten fruiten. Voeg sambal, kerrie, citroensap, ketjap, suiker en 2 deciliter kokend water toe. Roer alles goed door en laat het 4 tot 5 minuten zachtjes pruttelen. Maak de maizena aan met 2 eetlepels koud water. Roer deze oplossing door de saus totdat hij lichtgebonden is. Laat de saus nog enkele minuten doorkoken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 356 KiloJoules 85 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 2 gram 3 gram |