culinaire
zaken
.nl
Saus Goeri
(Pittige saus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
250
8
6
5
4
4
2
2
1
1
0.50
liter
gram
gram
stuks
stuks
theelepel
theelepel
theelepel
stuks
theelepel
eetlepel
blik
bouillon
margarine
bloem ingrediënt info
augurk ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
sap (citroen-)
mosterd (scherp)
sambal oelek
ui ingrediënt info
saus (worcestershire-)
ketjap (manis)
champignon (blik) ingrediënt info
Berei-
ding
De grote uien worden fijngesneden. We gebruiken zure augurken en snijden ze in stukjes.

Fruit de uien in wat margarine en voeg de bloem en stukjes champignon toe. Wrijf de tomaten door een zeef met wat bouillon fijn en meng dit met de sambal. Voeg dit met de rest van de bouillon en ingredienten bij de reeds gefruite uien. Breng de saus op een klein vuur aan de kook en doe er af en toe wat margarine bij tot deze op is. Deze saus is lekker over gebraden- of geroosterd vlees.
Voedings-
waarde
Energie2076 KiloJoules
494 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
4 gram
3 gram