culinaire zaken .nl |
Saus Goeri (Pittige saus) | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 250 8 6 5 4 4 2 2 1 1 0.50 |
liter gram gram stuks stuks theelepel theelepel theelepel stuks theelepel eetlepel blik |
bouillon margarine bloem augurk tomaat sap (citroen-) mosterd (scherp) sambal oelek ui saus (worcestershire-) ketjap (manis) champignon (blik) | ||
Berei- ding |
De grote uien worden fijngesneden. We gebruiken zure augurken en snijden ze in stukjes. Fruit de uien in wat margarine en voeg de bloem en stukjes champignon toe. Wrijf de tomaten door een zeef met wat bouillon fijn en meng dit met de sambal. Voeg dit met de rest van de bouillon en ingredienten bij de reeds gefruite uien. Breng de saus op een klein vuur aan de kook en doe er af en toe wat margarine bij tot deze op is. Deze saus is lekker over gebraden- of geroosterd vlees. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2076 KiloJoules 494 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 4 gram 3 gram |