culinaire zaken .nl |
Ketjapsaus II (Saus voor diverse gerechten) | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 6 3 2 2 1 1 1 1 1 0.50 0.50 0.50 0.50 0.50 - |
gram gram eetlepel stuks teentje eetlepel stuks theelepel eetlepel stuks theelepel theelepel theelepel theelepel theelepel naar smaak |
santen suiker (Javaans) olie (zonnebloem-) kemirie (noot) knoflook ketjap (manis) ui sap (citroen-) asem (water) sereh (vers) kurkuma (poeder) laos (poeder) djahe komijn ketoembar zout | ||
Berei- ding |
We gebruiken 1 middelgrote ui, 2 theelepels javaanse suiker, 1 spriet sereh van circa 3 centimeter. De ui en knoflook schoonmaken en fijnsnipperen en met de kruiden samen fruiten in de olie (niet laten verkleuren). Daarna de ketjap, suiker, asem-water, enkele druppels citroensap en de santen of melk toevoegen. Onder voortdurend roeren het mengsel laten inkoken, tot een dikke saus is verkregen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1241 KiloJoules 295 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 3 gram 2 gram |