culinaire
zaken
.nl
Ketjapsaus II
(Saus voor diverse gerechten)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
6
3
2
2
1
1
1
1
1
0.50
0.50
0.50
0.50
0.50
-
gram
gram
eetlepel
stuks
teentje
eetlepel
stuks
theelepel
eetlepel
stuks
theelepel
theelepel
theelepel
theelepel
theelepel
naar smaak
santen ingrediënt info
suiker (Javaans)
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
kemirie (noot)
knoflook ingrediënt info
ketjap (manis)
ui ingrediënt info
sap (citroen-)
asem (water) ingrediënt info
sereh (vers)
kurkuma (poeder)
laos (poeder)
djahe
komijn
ketoembar
zout
Berei-
ding
We gebruiken 1 middelgrote ui, 2 theelepels javaanse suiker, 1 spriet sereh van circa 3 centimeter.

De ui en knoflook schoonmaken en fijnsnipperen en met de kruiden samen fruiten in de olie (niet laten verkleuren). Daarna de ketjap, suiker, asem-water, enkele druppels citroensap en de santen of melk toevoegen. Onder voortdurend roeren het mengsel laten inkoken, tot een dikke saus is verkregen.
Voedings-
waarde
Energie1241 KiloJoules
295 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
3 gram
2 gram