culinaire zaken .nl |
Bloemkoolsaus | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Makkelijk | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.50 50 40 25 25 - - - |
deciliter gram gram gram gram naar smaak naar smaak naar smaak |
melk (halfvol) kaas (oud) ham (achter-) bloem boter (bak-) zout peper nootmuskaat | ||
Voor- berei- ding |
Kook een bloemkool gaar (zie basisrecept: bloemkool) | |||
Berei- ding |
Snij de ham in kleine stukjes snijden. Smelt de boter in een pan. Voeg al roerend de bloem toe. Blijf roeren tot een samenhangende massa ontstaat. Voeg scheutje voor scheutje de melk toe. Blijven roeren tot een gladde saus ontstaat. De saus circa 2 minuten zachtjes laten doorkoken. Roer de hamblokjes en geraspte kaas door de saus. Laat de kaas in circa 1 minuut smelten en blijf ondertussen roeren. Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe. Giet de saus over een bloemkool. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 684 KiloJoules 163 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 8 gram 0 gram |