culinaire
zaken
.nl
Bloemkoolsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2.50
50
40
25
25
-
-
-
deciliter
gram
gram
gram
gram
naar smaak
naar smaak
naar smaak
melk (halfvol) ingrediënt info
kaas (oud)
ham (achter-)
bloem ingrediënt info
boter (bak-)
zout
peper ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Kook een bloemkool gaar (zie basisrecept: bloemkool)
Berei-
ding
Snij de ham in kleine stukjes snijden. Smelt de boter in een pan. Voeg al roerend de bloem toe. Blijf roeren tot een samenhangende massa ontstaat.

Voeg scheutje voor scheutje de melk toe. Blijven roeren tot een gladde saus ontstaat. De saus circa 2 minuten zachtjes laten doorkoken.

Roer de hamblokjes en geraspte kaas door de saus. Laat de kaas in circa 1 minuut smelten en blijf ondertussen roeren. Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.

Giet de saus over een bloemkool.
Voedings-
waarde
Energie684 KiloJoules
163 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
8 gram
0 gram