culinaire zaken .nl |
Basisrecept - Pizzasaus | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Basisrecept | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 2 2 1 0.50 0.07 - |
deciliter teentje eetlepel stuks theelepel eetlepel naar smaak |
tomaat (gezeefd) knoflook olie (olijf-) ui kruiden (tuin-,Italiaans) suiker zout | ||
Berei- ding |
Pel en snipper de ui. Verhit de boter of olie in een steelpan en fruit de ui. Pers de teentjes knoflook erboven uit en voeg de suiker toe. Doe de gezeefde tomaten en de kruiden erbij. Laat de saus op laag vuur ongeveer 25 minuten zachtjes pruttelen tot hij ingedikt is. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 563 KiloJoules 134 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 1 gram 3 gram |