culinaire zaken .nl |
Pikante avocadosaus | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 5 3 1 1 0.50 - |
centiliter druppel eetlepel eetlepel stuks stuks naar smaak |
sap (tomaten-) tabasco puree (tomaten-) mayonaise avocado paprika (rood) zout | ||
Berei- ding |
Snij de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Pureer het vruchtvlees van de avocado in een blender of keukenmachine. Voeg de paprika, het tomatensap, de tomatenpuree, de mayonaise en enkele druppeltjes Tabasco saus aan de avocadopuree toe en roer alles goed dooreen. Maak de saus op smaak met wat zout. Laat de saus voor het gebruik 1.5 uur in de koelkast staan, zodat alle smaken zich goed kunnen vermengen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 555 KiloJoules 132 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 2 gram 5 gram |