culinaire zaken .nl |
Groene saus | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Mexico | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 2 2 1 1 1 - - |
gram eetlepel eetlepel teentje stuks stuks naar smaak naar smaak |
tomaat (gepeld,groen) peterselie (vers) olie knoflook peper (groen) ui zout peper | ||
Berei- ding |
Doe de stukjes tomaat met een bodempje water in een pan. Breng dit aan de kook. Temper het vuur en laat de tomaten in ongeveer 5 minuten tot moes koken. Pureer de groene tomaten met de groene peper, de kleingesneden ui, de knoflook en de peterselie in een keukenmachine. Verhit de olie in een pan. Voeg het gepureerde mengsel toe en laat alles op vrij hoog vuur al roerende ongeveer 2 minuten koken. Voeg naar smaak peper en zout toe. Deze saus kan warm en koud geserveerd worden. Ook kan de saus als dipsaus bij tortillas gebruikt worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 415 KiloJoules 99 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 3 gram 2 gram |