culinaire zaken .nl |
Gatenkaassaus | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Zwitserland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:08 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 2 110 5 2 1 - - - |
deciliter deciliter gram centiliter stuks theelepel naar smaak naar smaak naar smaak |
bouillon (vlees-) room (zuur) kaas (Emmental) wijn (wit) eidooier maizena zout peper nootmuskaat | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
Meng de maizena met de witte wijn in een magnetronschaal met de eierdooiers en de vleesbouillon. Klop hierna de zure room erdoor. Voeg de geraspte Emmentaler kaas toe. Dit alles in een gesloten magnetronschaal 7.5 minuut op 750 Watt verhitten. De saus tussendoor twee maal met een garde omroeren. Met zout, peper nootmuskaat het geheel op smaak brengen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1371 KiloJoules 326 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 13 gram 0 gram |