culinaire zaken .nl |
Basisrecept - Pesto (Basilicumsaus) | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Makkelijk | Basisrecept | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
60 7 3 2 2 - - |
gram eetlepel eetlepel gram teentje naar smaak naar smaak |
basilicum (vers) olie (olijf-) kaas (parmezaans) pit (pijnboom-) knoflook zout peper | ||
Berei- ding |
Pureer basilicum, pijnboompitten, knoflook en olijfolie in een blender of keukenmachine tot een dikvloeibare saus. Roer de kaas erdoorheen en breng op smaak met zout en peper. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1284 KiloJoules 306 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 9 gram 0 gram |