culinaire
zaken
.nl
Salade met fruit en kaas
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
1
6
5
3
2
2
1
0.50
-
gram
deciliter
stuks
theelepel
mililiter
stuks
stengel
krop
stuks
naar smaak
kaas (extra belegen)
wijn (rood)
pruim (gedroogd)
noot (pistache-)
sap (citroen-)
kruidnagel ingrediënt info
selderij (bleek-)ingrediënt info
sla ingrediënt info
ananas ingrediënt info
kaneel (poeder)
Berei-
ding
Kook de pruimen 20 minuten in zoveel rode wijn, waaraan twee kruidnagels zijn toegevoegd, dat ze net onder staan. Verwijder de pitten als de pruimen wat zijn afgekoeld. Haal de kruidnagelen uit het kookvocht. Maal de pruimen fijn in een keukenmachine of met behulp van een staafmixer. Breng de pruimenmousse op smaak met een beetje citroensap en een beetje kaneelpoeder. Leg op elk bord enkele slabladen. Verdeel de ananasstukjes, de in reepjes gesneden selderij en de in kleine blokjes gesneden kaas over de borden. Leg in het midden wat pruimenmousse. Strooi gehakte pistachenoten over deze salade.
Voedings-
waarde
Energie1347 KiloJoules
321 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
31 gram
17 gram
13 gram