culinaire
zaken
.nl
Rijstcoupes met kardamom (roomkleurig)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.40
100
5
5
25
3
3
1
1
-
liter
gram
centiliter
centiliter
gram
stuks
blaadje
theelepel
stuks
naar smaak
Luchtig Toetje Yoghurt
rijst (dessert-) ingrediënt info
siroop (gember)
melk ingrediënt info
suiker
kardamom (poeder)
gelatine
gember (poeder) ingrediënt info
appel
sap (citroen-)
Berei-
ding
Kook de rijst met de melk en de kardamompeulen volgens de aanwijzing op de verpakking gaar.
Roer de suiker door de warme rijst.
Laat 3 blaadjes gelatine circa 5 minuten in koud water weken.
Breng de gembersiroop aan de kook en los hier, van het vuur af, de gelantineblaadjes in op.
Schep de gemebersiroop door de rijst en laat het mengsel afkoelen.
Maak de appel schoon en snij deze in blokjes.
Besprenkel de appel met het citroensap en de gemberpoeder.
Verdeel de helft van het rijstmengsel over de ene helft van elke coupe.
Roer de helft van de appelblokjes door het Luchtig Toetje.
Lepel dit voorzichtig naast de rijst in de coupes.
Verdeel de rest van de appelblokjesover het midden van de coupes.e
Voedings-
waarde
Energie770 KiloJoules
183 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
35 gram
2 gram
2 gram