culinaire zaken .nl |
Rijstcoupes met kardamom (roomkleurig) | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Magnetron | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.40 100 5 5 25 3 3 1 1 - |
liter gram centiliter centiliter gram stuks blaadje theelepel stuks naar smaak |
Luchtig Toetje Yoghurt rijst (dessert-) siroop (gember) melk suiker kardamom (poeder) gelatine gember (poeder) appel sap (citroen-) | ||
Berei- ding |
Kook de rijst met de melk en de kardamompeulen volgens de aanwijzing op de verpakking gaar. Roer de suiker door de warme rijst. Laat 3 blaadjes gelatine circa 5 minuten in koud water weken. Breng de gembersiroop aan de kook en los hier, van het vuur af, de gelantineblaadjes in op. Schep de gemebersiroop door de rijst en laat het mengsel afkoelen. Maak de appel schoon en snij deze in blokjes. Besprenkel de appel met het citroensap en de gemberpoeder. Verdeel de helft van het rijstmengsel over de ene helft van elke coupe. Roer de helft van de appelblokjes door het Luchtig Toetje. Lepel dit voorzichtig naast de rijst in de coupes. Verdeel de rest van de appelblokjesover het midden van de coupes.e | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 770 KiloJoules 183 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 35 gram 2 gram 2 gram |