culinaire
zaken
.nl
Pangsit Goreng IV
(Gebakken gevulde koekjes)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
150
100
50
4
2
2
1
1
1
1
1
0.50
0.50
0.10
-
-
-
gram
gram
gram
eetlepel
theelepel
stuks
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
eetlepel
theelepel
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
gehakt (varkens-)
bloem ingrediënt info
garnaal (Hollands,gepeld)
water
maizena
ui (voorjaars-) ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
selderij (blad-)ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
eiwit
ui ingrediënt info
sambal oelek
ketjap (manis)
prei
zout
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Het eiwit wordt losgeroerd. We gebruiken 1 eetlepel gehakte selderie, 1 eetlepel gesnipperde ui, 1 eetlepel gesnipperde prei. De lenteuitjes worden gesnipperd. Het ei wordt losgeroerd.

Zeef in een kom de bloem en maizena. Voeg het zout toe. Roer in een kom het eiwit goed los en voeg het water toe. Maak een kuiltje in de bloem en schenk het eiwit erin. Roer alles vanuit het midden door elkaar en voeg nog 3 tot 4 eetlepels koud water toe. Werk alles met natgemaakte vingers door elkaar en vorm er een bal van. Rol de bal door de bloem en laat hem afgedekt met een vochtige doek 1 tot 1.5 uur rusten in de koelkast. Rol het deeg zeer dun uit en snij het in lapjes van 8 centimeter in het vierkant. Maak de vulling door het gehakt snel in 2 minuten rul te bakken. Zonder ophouden doorscheppen. Voeg gehakte garnalen, zeer fijngesnipperde prei, selderie, voorjaarsuitjes (sjalotjes) en sambal toe. Laat alles nog 2 minuten zachatjes bakken onder voortdurend omscheppen. Voeg dan ketjap, wat zout en peper toe en neem de pan van het vuur. Maak de maizena aan met 2 eetlepels losgeroerd ei en meng dit door het gehaktmengsel. Blijf roeren totdat een smeuig mengsel is verkregen en laat het koud worden. Leg de deegvellen uit en schep precies in het midden 2 tot 3 eetlepels vulling. Bestrijk het onbedekte gedeelte met een met water natgemaakt kwastje. Vouw de punten naar elkaar en draai dan de punten zoals snoeppapiertjes. Deegranden stevig op elkaar drukken. Laat de pangsits dan een uur rusten op een koele plek (niet in de koelkast). Frituur ze in de hete olie (lichtblauwe walm), maar niet meer dan 3 tot 4 tegelijk. Laat ze daarna even uitlekken boven de olie en vervolgens op keukenpapier. Opdienen met een pangsitsaus of een van de a la minute sauzen.

Suggesties voor andere vullingen:
PANGSITVULLING I 100 gram varkensgehakt, 1 eetlepel prei, 0.5 teentje knoflook, 100 gram krab of kreeft, 1 eetlepel bladselderie.

PANGSITVULLING II 100 gram varkensgehakt, 1 eetlepel ui of sjalot, 1 eetlepel bladselderie, 50 gram champignons, 1 eetlepel prei, 2 teentjes knoflook.

PANGSITVULLING III 100 gram varkensgehakt, 1 theelepel gemberwortel, 2 eetlepels sjalot of ui, 50 gram gekookte ham, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel selderie. Uien of sjalot, prei, champignons en bladselderie moet ragfijn gesnipperd zijn. De knoflook moet uitgeperst en de gemberwortel geraspt worden. Krab, kreeft en ham zeer fijn hakken of snipperen.
Voedings-
waarde
Energie1138 KiloJoules
271 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
23 gram
14 gram
0 gram