culinaire
zaken
.nl
Hemelse Modder met Aardbeiensaus
(Chocolademousse met gepureerde aardbeien)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
250
2
1
5
4
4
2
2
1
gram
gram
deciliter
deciliter
eetlepel
stuks
eetlepel
stuks
stuks
stuks
aardbei ingrediënt info
chocolade (puur)
room (slag-)
yoghurt
likeur (aardbeien)
chocolade (garneer-)
suiker
eidooier
eiwit
mango ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Pureer de aardbeien met 2 eetlepels suiker en de likeur. Schil de mango en snijd deze in reepjes. Smelt de chocolade au bain marie. Klop de eidooiers luchtig en lichtgeel met 2 eetlepels suiker. Schep de chocolade erdoor.

Klop de eiwitten stijf. Klop de slagroom stijf.
Berei-
ding
Spatel (met de hand) de eiwitten en daarna de slagroom door de chocolademassa.
Stort dit in een langwerpige van boven en onder open vorm en laat minimaal 3 uur opstijven in de koeling.

Leg in het midden een plak hemelse modder en schep de aardbeiensaus op de borden. Garneren met puntjes yoghurt, reepjes mango en een chocolaatje.

TIP:
De puntjes yoghurt kun je maken door een klein spuitzakje te vouwen van bakpapier of een puntje af te knippen van een plastic zakje. Vul het zakje met de yoghurt en laat kleine druppeltjes vallen op de saus.
Voedings-
waarde
Energie3343 KiloJoules
796 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
93 gram
12 gram
10 gram