culinaire zaken .nl |
Hemelse Modder met Aardbeiensaus (Chocolademousse met gepureerde aardbeien) | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 03:45 | |
Indelingen | Feestelijk | Bewerkelijk | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 250 2 1 5 4 4 2 2 1 |
gram gram deciliter deciliter eetlepel stuks eetlepel stuks stuks stuks |
aardbei chocolade (puur) room (slag-) yoghurt likeur (aardbeien) chocolade (garneer-) suiker eidooier eiwit mango | ||
Voor- berei- ding |
Pureer de aardbeien met 2 eetlepels suiker en de likeur. Schil de mango en snijd deze in reepjes. Smelt de chocolade au bain marie. Klop de eidooiers luchtig en lichtgeel met 2 eetlepels suiker. Schep de chocolade erdoor. Klop de eiwitten stijf. Klop de slagroom stijf. | |||
Berei- ding |
Spatel (met de hand) de eiwitten en daarna de slagroom door de chocolademassa. Stort dit in een langwerpige van boven en onder open vorm en laat minimaal 3 uur opstijven in de koeling. Leg in het midden een plak hemelse modder en schep de aardbeiensaus op de borden. Garneren met puntjes yoghurt, reepjes mango en een chocolaatje. TIP: De puntjes yoghurt kun je maken door een klein spuitzakje te vouwen van bakpapier of een puntje af te knippen van een plastic zakje. Vul het zakje met de yoghurt en laat kleine druppeltjes vallen op de saus. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3343 KiloJoules 796 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 93 gram 12 gram 10 gram |