culinaire zaken .nl |
Zoete halvemaantjes (Dilber Dudagi) | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Turkije | |
Aantal personen | 7 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:30 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
350 100 50 1.50 3 1 1 1 0.50 |
gram eetlepel gram centiliter stuks snuifje eetlepel stuks stuks |
bloem suiker boter (room-) yoghurt eidooier bakpoeder azijn eiwit citroen | ||
Berei- ding |
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Smelt voor de koekjes de boter. Klop de eidooiers met het eiwit in een kom met de garde. Voeg dan hieraan de boter, de yoghurt en wat bloem toe en roer alles door elkaar. Doe er dan het bakpoeder en de azijn bij en doe er zoveel bloem bij dat er een samenhangend deeg ontstaat. Kneed het deeg goed door. Verdeel het deeg in 3 porties. Rol het uit tot een lap van 2-3 millimeter dik en steek er met een mokkakopje rondjes uit. Snij de deegrondjes een keer door. Leg ze op een beboterde bakplaat, schuif de bakplaat in de oven en bak het gebak in 25 minuten goudbruin. Neem de halvemaantjes uit de oven en laat ze afkoelen. Breng voor de suikersiroop de suiker met 1 liter water aan de kook en doe er dan het citroensap bij. Als er schuim ontstaat, schep dit er dan met de schuimspaan af. Laat de siroop nog 12 minuten koken en laat hem dan afkoelen. Leg de halvemaantjes 10 minuten in de hete suikersiroop. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3692 KiloJoules 879 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 221 gram 8 gram 0 gram |