culinaire zaken .nl |
Verse vruchten met vanilledip | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Feestelijk | Makkelijk | Zonder Koken | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 100 5 2 1 1 1 1 |
deciliter gram centiliter druppel stuks stuks eetlepel stuks |
vla (vanille-) aardbei room (slag-) essence (vanille-) appel banaan likeur (sinaasappel-) perzik | ||
Berei- ding |
Klop de slagroom bijna stijf en schep hem door de vanillevla. Voeg de vanille-essence, het citroensap en de sinaasappellikeur eraan toe. Doe deze dipsaus in 2 bakjes en zet die op 2 grote borden. Maak het fruit schoon en snij het, indien nodig, in eenhaps stukjes. Prik de stukjes fruit aan cocktailprikkers en leg ze naast de bakjes dipsaus op de borden. (Ander fruit kan natuurlijk ook.) | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1084 KiloJoules 258 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 35 gram 2 gram 6 gram |