culinaire zaken .nl |
Vanillevla met slagroom en cassislimonade | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Goedkoop | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 1.20 1 40 5 2 1 |
liter deciliter deciliter theelepel eetlepel stuks stuks |
melk room (slag-) limonade (cassis-) maizena suiker eidooier vanille (stokje) | ||
Berei- ding |
Breng de helft van de melk aan de kook. Temper het vuur en laat de vanillestokjes er 10 minuten in trekken. Zeef de melk en voeg de suiker toe. Klop in een kom de eierdooiers los. Voeg hierbij al roerend de maizena en de andere helft van de melk toe. Schenk dit mengsel al roerend bij de hete melk. Laat dit al roerend 1 minuut doorkoken. Schenk de massa in een puddingvorm. Laat de pudding in de koelkast opstijven. Klop de slagroom stijf. Verdeel de vanillevla over de borden en voeg hierbij de slagroom en de cassislimonade toe. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1824 KiloJoules 434 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 44 gram 13 gram 3 gram |