culinaire zaken .nl |
Schoenlapperstaart | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 100 25 15 10 4 1.50 - - - 1 |
gram gram gram eetlepel stuks stuks eetlepel naar smaak naar smaak naar smaak liter |
boter (room-) rozijn suiker (poeder-) suiker beschuit ei (kip) gember (bak-) kruidnagel (poeder) zout kaneel (poeder) moes (appel-) | ||
Berei- ding |
Een taartvorm van 22 centimeter doorsnee invetten en bestrooien met paneermeel. De eieren scheiden en de eiwitten stijfkloppen. De eidooiers met de overige bestanddelen door elkaar roeren. De stijfgeklopte eiwitten er luchtig doorheen mengen. De massa in de taartvorm overdoen en in een matige warme oven in 55 minuten gaar laten worden. In de vorm af laten koelen, uit de vorm nemen en bestrooien met poedersuiker. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3596 KiloJoules 856 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 146 gram 13 gram 4 gram |