culinaire
zaken
.nl
Schoenlapperstaart
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
100
25
15
10
4
1.50
-
-
-
1
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
liter
boter (room-)
rozijn ingrediënt info
suiker (poeder-)
suiker
beschuit
ei (kip)ingrediënt info
gember (bak-) ingrediënt info
kruidnagel (poeder) ingrediënt info
zout
kaneel (poeder)
moes (appel-)
Berei-
ding
Een taartvorm van 22 centimeter doorsnee invetten en bestrooien met paneermeel. De eieren scheiden en de eiwitten stijfkloppen. De eidooiers met de overige bestanddelen door elkaar roeren. De stijfgeklopte eiwitten er luchtig doorheen mengen. De massa in de taartvorm overdoen en in een matige warme oven in 55 minuten gaar laten worden. In de vorm af laten koelen, uit de vorm nemen en bestrooien met poedersuiker.
Voedings-
waarde
Energie3596 KiloJoules
856 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
146 gram
13 gram
4 gram