culinaire zaken .nl |
Rumpudding | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 60 60 9 4 2 2 1.50 1 |
deciliter gram gram sneetje eetlepel stuks stuks eetlepel stuks |
melk boter (room-) rozijn brood (wit) suiker (bruin) ei (kip) sinaasappel rum vanille (stokje) | ||
Berei- ding |
Rasp de sinaasappelen. Vet de binnenkant van een ondiepe vuurvaste schaal in met boter. Snij de korst van het brood en snij dit in vieren. Besmeer de vierkantjes brood met boter en leg ze dan in een uitlopende cirkel in de schaal, zodanig dat ze elkaar overlappen. Bestrooi dit met rozijnen. Verwarm de oven voor op 180 graden (gasstand 3). Laat in een pan de melk met het vanillestokje langzaam heet worden. Laat dit zacht koken om de vanille in te laten trekken. Haal het stokje uit de melk. Zet de pan weer op het vuur en roer de helft van de suiker en de geraspte sinaasappelschil door de melk. Blijf roeren tot de suiker is opgelost. Roer er dan de losgeklopte eieren met rum door. Giet het melkmengsel op het brood. Bestrooi de pudding met de rest van de suiker en bak hem 45 minuten in de voorverwarmde oven tot de custard vast is en de bovenkant goudbruin. Dien warm op. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2281 KiloJoules 543 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 78 gram 14 gram 5 gram |