culinaire zaken .nl |
Poding Cocos | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:00 Bereiding : 00:27 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.50 2 1 100 75 15 2 |
deciliter deciliter deciliter gram gram gram stuks |
room (slag-) melk melk (kokos-) kokos (geraspt) suiker gelatine (poeder) eidooier | ||
Berei- ding |
Kook de melk op met de dikke kokos. Sla de eierdooiers op met de suiker. Giet dit als de melk kookt op de suiker- en eierdooiermassa. Zet dit weer terug in de pan op het vuur en kook dit langzaam gaar. De massa moet dan langzaam dik worden. Voeg nu de gelatine toe. Haal van het vuur af en laat dit onder voortdurend roeren afkoelen. Spatel tot slot de geraspte kokos hierdoor samen met de geslagen room. Stort dit in vormpjes en laat het afkoelen. Eventueel kunt u verschillende stukken fruit door deze pudding doorroeren | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2187 KiloJoules 521 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 39 gram 7 gram 2 gram |