culinaire zaken .nl |
Peer met gember-roomkaas en chocoladesaus | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Feestelijk | Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 2.80 6 5 3 2 2 |
gram centiliter eetlepel theelepel stuks eetlepel stuks |
kaas (room-) room (slag-) saus (chocolade-) sap (citroen-) gember (geconfijt) jam (gember-) peer | ||
Berei- ding |
Bolletjes gember zeer fijn snijden. In een kommetje de roomkaas fijnprakken. Roer de gember en gemberjam erdoor. Schil de peren en halveer ze. snij de klokhuizen eruit. Besprenkel de peren met citroensap. Holtes vullen met het kaas-gembermengsel. Gevulde peren op de bordjes zetten. In een pannetje chocolade-puddingsaus met slagroom op laag vuur al roerende verwarmen. Chocoladesaus over de peren schenken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1001 KiloJoules 238 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 32 gram 3 gram 2 gram |