culinaire
zaken
.nl
Pannekoekjes met kersen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
1.25
1.25
2
2
1
1
0.25
-
gram
deciliter
deciliter
eetlepel
eetlepel
stuks
eetlepel
pot
naar smaak
meel (zelfrijzend bak-)
room (slag-)
melk (karne-) ingrediënt info
boter (room-)
kirsch
ei (kip)ingrediënt info
suiker (poeder-)
kers (pitvrij,pot)
zout
Berei-
ding
Boven maatbeker (0.25 liter) kersen afgieten. Aanvullen met karnemelk tot 3.5 deciliter In kom meel en zout doen. Hierboven ei breken. Helft van karnemelkmengsel erdoor roeren. Al roerende rest van karnemelkmengsel toevoegen tot glad beslag. In koekepan 0.5 eetlepels boter verhitten. Van 0,25 deel van beslag 2 kleine pannekoekjes bakken. Als bovenkant droog is, keren en andere kant goudbruin bakken. Op schaal scheppen. Op zelfde manier nog 6 pannekoekjes bakken. In andere kom slagroom met suiker stijfkloppen.
Op 4 bordjes pannekoekje leggen. Besprenkelen met kirsch. Slagroom erop scheppen. Kersen erover verdelen. Bedekken met rest van pannekoekjes.
Voedings-
waarde
Energie1845 KiloJoules
439 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
41 gram
8 gram
2 gram