culinaire zaken .nl |
Pannekoekjes met kersen | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:45 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 1.25 1.25 2 2 1 1 0.25 - |
gram deciliter deciliter eetlepel eetlepel stuks eetlepel pot naar smaak |
meel (zelfrijzend bak-) room (slag-) melk (karne-) boter (room-) kirsch ei (kip) suiker (poeder-) kers (pitvrij,pot) zout | ||
Berei- ding |
Boven maatbeker (0.25 liter) kersen afgieten. Aanvullen met karnemelk tot 3.5 deciliter In kom meel en zout doen. Hierboven ei breken. Helft van karnemelkmengsel erdoor roeren. Al roerende rest van karnemelkmengsel toevoegen tot glad beslag. In koekepan 0.5 eetlepels boter verhitten. Van 0,25 deel van beslag 2 kleine pannekoekjes bakken. Als bovenkant droog is, keren en andere kant goudbruin bakken. Op schaal scheppen. Op zelfde manier nog 6 pannekoekjes bakken. In andere kom slagroom met suiker stijfkloppen. Op 4 bordjes pannekoekje leggen. Besprenkelen met kirsch. Slagroom erop scheppen. Kersen erover verdelen. Bedekken met rest van pannekoekjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1845 KiloJoules 439 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 41 gram 8 gram 2 gram |