culinaire zaken .nl |
Notengebak met chocolade | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Duitsland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
110 110 60 60 45 4.50 33 6 4 2 1 1 - |
gram gram gram gram gram centiliter theelepel gram eetlepel stuks theelepel eetlepel naar smaak |
chocolade (puur) amandel (gemalen) chocolade boter (room-) suiker (poeder-) melk maizena boter (room-) suiker ei (kip) cacao (poeder) brandewijn bakpoeder | ||
Berei- ding |
De boter in een magnetronschaal in 30 seconden op 850 Watt smelten. De overige ingredienten vermengen en met de mixer door de gesmolten boter kloppen. Een glazen schaal op plastic cakevorm met boter invetten en het deeg hierin doen. Op 850 Watt 3 minuten verwarmen, 2 minuten laten staan en de cake storten. De chocolade in stukken breken, met poedersuiker en melk in een glazen schaaltje doen en 1 minuut verwarmen op 850 Watt. Goed doorroeren. Deze afgekoelde chocolade over het afgekoelde gebak strijken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3295 KiloJoules 785 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 75 gram 87 gram 4 gram |