culinaire zaken .nl |
Mango met vla en slagroom (Mango con flan y crema) | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Mexico | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:25 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 1 25 1.40 5 4 3 3 2 |
deciliter deciliter gram centiliter eetlepel toefje stuks stuks zakje |
melk room (slag-) suiker (poeder-) sherry suiker room (slag-,spuitbus) mango ei (kip) suiker (vanille-) | ||
Berei- ding |
Klop de eieren met de mixer in een kom lichtgeel en schuimig. Klop de suiker met kleine beetjes tegelijk door de eieren. Verwarm de melk in een pan. Zet de kom met het eisuikermengsel in een pan kokend water en voeg al roerende met kleine beetjes tegelijk de warme melk toe. Blijf roeren tot het een gebonden vla is geworden. Roer de sherry door de vla en laat het afkoelen. Schil de mango's en snij ze overlangs doormidden en verwijder de pitten. Leg de mango's in een schaal en schenk de afgekoelde vla erover. Zet de mango's met de vla in de koelkast en laat het goed koud worden. Klop de slagroom stijf met vanillesuiker en poedersuiker naar smaak. Garneer de mango's met vla en toefjes slagroom. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2320 KiloJoules 552 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 90 gram 12 gram 7 gram |