culinaire
zaken
.nl
Mango met vla en slagroom
(Mango con flan y crema)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
1
25
1.40
5
4
3
3
2
deciliter
deciliter
gram
centiliter
eetlepel
toefje
stuks
stuks
zakje
melk ingrediënt info
room (slag-)
suiker (poeder-)
sherry
suiker
room (slag-,spuitbus)
mango ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
suiker (vanille-)
Berei-
ding
Klop de eieren met de mixer in een kom lichtgeel en schuimig. Klop de suiker met kleine beetjes tegelijk door de eieren. Verwarm de melk in een pan. Zet de kom met het eisuikermengsel in een pan kokend water en voeg al roerende met kleine beetjes tegelijk de warme melk toe. Blijf roeren tot het een gebonden vla is geworden. Roer de sherry door de vla en laat het afkoelen. Schil de mango's en snij ze overlangs doormidden en verwijder de pitten. Leg de mango's in een schaal en schenk de afgekoelde vla erover. Zet de mango's met de vla in de koelkast en laat het goed koud worden. Klop de slagroom stijf met vanillesuiker en poedersuiker naar smaak. Garneer de mango's met vla en toefjes slagroom.
Voedings-
waarde
Energie2320 KiloJoules
552 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
90 gram
12 gram
7 gram