culinaire zaken .nl |
Kwarkamandelgriesmeelpudding | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Duitsland | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:18 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
225 1 1 65 35 35 25 20 3 3 - |
gram deciliter deciliter gram gram gram gram gram stuks eetlepel naar smaak |
kwark room (slag-) saus (vruchten-) boter (room-) meel (gries-) rozijn amandel (gemalen) amandel ei (kip) suiker bakpoeder | ||
Berei- ding |
Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf. Meng de kwark met de griesmeel, de eierdooiers, de suiker, 5/6 van de boter, de amandelen, de rozijnen en het bakpoeder. Schep vervolgens het eiwit erdoor. Vet een glazen bakvorm met boter in en bestrooi met amandelen. Strijk het kwarkmengsel erin glad en verhit dit 13 minuten in de open vorm op 450 Watt. Daarna 4.5 minuut op 750 Watt verder verhitten. Laat de kwarkpudding iets afkoelen en stort deze op een bord. Serveer lauw met de vruchtensaus en geklopte slagroom. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4439 KiloJoules 1057 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 81 gram 27 gram 3 gram |