culinaire
zaken
.nl
Kwarkamandelgriesmeelpudding
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
225
1
1
65
35
35
25
20
3
3
-
gram
deciliter
deciliter
gram
gram
gram
gram
gram
stuks
eetlepel
naar smaak
kwark
room (slag-)
saus (vruchten-)
boter (room-)
meel (gries-)
rozijn ingrediënt info
amandel (gemalen) ingrediënt info
amandel ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
suiker
bakpoeder
Berei-
ding
Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf. Meng de kwark met de griesmeel, de eierdooiers, de suiker, 5/6 van de boter, de amandelen, de rozijnen en het bakpoeder. Schep vervolgens het eiwit erdoor. Vet een glazen bakvorm met boter in en bestrooi met amandelen. Strijk het kwarkmengsel erin glad en verhit dit 13 minuten in de open vorm op 450 Watt. Daarna 4.5 minuut op 750 Watt verder verhitten. Laat de kwarkpudding iets afkoelen en stort deze op een bord. Serveer lauw met de vruchtensaus en geklopte slagroom.
Voedings-
waarde
Energie4439 KiloJoules
1057 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
81 gram
27 gram
3 gram