culinaire
zaken
.nl
Kokos empanadas
(Empanadas de coco)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
350
60
3.30
25
2.50
1.40
12
2
1
1
1
0.25
-
gram
gram
centiliter
gram
centiliter
centiliter
eetlepel
eetlepel
stuks
snuifje
theelepel
stuks
naar smaak
bloem ingrediënt info
boter (room-)
water
reuzel
melk ingrediënt info
sap (sinaasappel-)
suiker
kokos
ei (kip)ingrediënt info
bakpoeder
sap (citroen-)
sinaasappel ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Vulling: vermeng de suiker met het ei, de sinaasappelsap, het citroensap en de sinaasappelrasp. Klop het mengsel met en mixer tot het luchtig is. Voeg de boter toe. Kook het mengsel au bain marie. Blijf roeren het een gebonden geheel is geworden. Roer de kokos door het mengsel. Laat de vulling goed afkoelen. Empanadas: vermeng de bloem met 25 gram suiker, de bakpoeder en het zout in een kom. Voeg de boter en de reusel toe en snij deze met twee messen door het bloemmengsel tot een kruimelig geheel is ontstaan. Voeg met kleine beetjes tegelijk het water toe en kneed het deeg tot een stevig geheel. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een lap met een dikte van ongeveer 3 mm. Steek uit de deeglapjes rondjes met en diameter van ongeveer 10 centimeter. Verdeel de vulling over de deegrondjes. Bestrijk de deegranden met wat water en vouw de deeglapjes over de vulling. Zet de randen van het deeg goed op elkaar vast. Leg de empanadas ongeveer 20 minuten in een op 200 graden Celcius voorverwarmde oven tot ze bruin van kleur zijn. Laat de empanadas afkoelen en serveer ze daarna direct.
Voedings-
waarde
Energie2692 KiloJoules
641 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
113 gram
11 gram
1 gram