culinaire
zaken
.nl
Koffiepudding
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
2
1.50
10
8
4
2
deciliter
deciliter
deciliter
eetlepel
blaadje
stuks
stuks
melk ingrediënt info
room (slag-)
koffie (mokka,erg sterk) ingrediënt info
suiker
gelatine
chocolade (boon)
eidooier
Berei-
ding
De gelatine 10 minuten weken in koud water. De eierdooiers met suiker en melk uitroeren. De rest van de melk aan de kook brengen. De pit temperen, een paar lepels hete melk bij het papje roeren en het mengsel dan straalsgewijs bij de melk gieten. Roeren tot de massa dun gebonden is. Van het vuur af de uitgeknepen gelatine en de rest van de suiker in de vla oplossen. De koffie en 1 deciliter van de room erdoor roeren. De vla laten afkoelen en , als deze gelei-achtig begint te worden, overdoen in een met water omgespoelde puddingvorm van circa 0.75 liter en in de koelkast minstens 3.5 uur laten opstijven. De pudding storten op een schaal of mooi bord. De rest van de slagroom stijfkloppen met 0.5 eetlepel suiker en in toefjes op de pudding spuiten. Op elk toefje een mokkaboontje leggen.
Voedings-
waarde
Energie1869 KiloJoules
445 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
43 gram
9 gram
0 gram