culinaire
zaken
.nl
Kaneelijs met frambozensaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
2.50
3
8
7.50
2
0.50
-
gram
deciliter
centiliter
eetlepel
eetlepel
stuks
theelepel
naar smaak
framboos
room (slag-)
melk ingrediënt info
suiker
suiker
eidooier
sap (citroen-)
kaneel (poeder)
Berei-
ding
Plaats een kom met ronde bodem in een pan met heet water en schenk hierin de room. Voeg de suiker en de kaneelpoeder en verwarm dit alles al roerend. Klop de dooiers los met de melk en schenk dit onder voortdurend roeren met de garde (of mixer) bij de room. Blijf kloppen tot de massa licht begint te binden. Neem de kom uit het waterbad en laat het kaneelmengsel afkoelen. schenk het mengsel in een ijsmachine of in een metalen ijsbakje van de diepvries. Laat het ijs in de machine in 35 minuten opvriezen en in het bakje in de diepvries enkele uren onder zo nu en dan omscheppen. Was de frambozen en breng ze met aan hangend water en suiker aan de kook. Laat de frambozen 17 minuten zachtjes pruttelen en wrijf de saus dan door een zeef. Breng de frambozensaus op smaak met citroensap. Serveer het kaneelijs met de frambozensaus.
Voedings-
waarde
Energie2053 KiloJoules
489 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
58 gram
6 gram
7 gram