culinaire
zaken
.nl
Griessoufflee met bramen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
7.50
250
100
5
20
20
2
2
1
-
deciliter
gram
gram
centiliter
gram
gram
eetlepel
stuks
zakje
naar smaak
melk ingrediënt info
braam
meel (gries-)
brandewijn (vruchten-)
boter (room-)
suiker
honing
ei (kip)ingrediënt info
suiker (vanille-)
zout
Berei-
ding
De (bevroren) bramen in een kom doen, de honing en de vruchtenbrandewijn erover gieten, afgedekt op kamertemperatuur laten ontdooien.
Oven op 220 graden Celcius voorverwarmen.
De melk aan de kook brengen en de gries erin strooien (plastic zakje met afgeknipte punt). Al roerend weer aan de kook brengen, laten wellen, dan van het vuur nemen.
De eieren splitsen en de dooiers met de suiker, vanillesuiker en zout schuimig slaan, door de licht afgekoelde gries roeren.
Dan het eiwit stijfslaan en erdoor spatelen.
De helft van de brij in een ingevette vuurvaste vorm doen.
De bramen met de vloeistof erover verdelen, de overige griesbrij erover strijken. Met klontjes boter erop 20 minuten in de oven bakken.
Voedings-
waarde
Energie1624 KiloJoules
387 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
43 gram
14 gram
4 gram