culinaire zaken .nl |
Griessoufflee met bramen | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Feestelijk | Moeilijk | Oven | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
7.50 250 100 5 20 20 2 2 1 - |
deciliter gram gram centiliter gram gram eetlepel stuks zakje naar smaak |
melk braam meel (gries-) brandewijn (vruchten-) boter (room-) suiker honing ei (kip) suiker (vanille-) zout | ||
Berei- ding |
De (bevroren) bramen in een kom doen, de honing en de vruchtenbrandewijn erover gieten, afgedekt op kamertemperatuur laten ontdooien. Oven op 220 graden Celcius voorverwarmen. De melk aan de kook brengen en de gries erin strooien (plastic zakje met afgeknipte punt). Al roerend weer aan de kook brengen, laten wellen, dan van het vuur nemen. De eieren splitsen en de dooiers met de suiker, vanillesuiker en zout schuimig slaan, door de licht afgekoelde gries roeren. Dan het eiwit stijfslaan en erdoor spatelen. De helft van de brij in een ingevette vuurvaste vorm doen. De bramen met de vloeistof erover verdelen, de overige griesbrij erover strijken. Met klontjes boter erop 20 minuten in de oven bakken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1624 KiloJoules 387 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 43 gram 14 gram 4 gram |