culinaire
zaken
.nl
Grand marniersouffle
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
20
20
4
3
2
2
1
deciliter
gram
gram
eetlepel
eetlepel
gram
stuks
zakje
melk ingrediënt info
bloem ingrediënt info
boter (room-)
suiker
Grand Marnier
custardpoeder
ei (kip)ingrediënt info
suiker (vanille-)
Berei-
ding
Splits de eieren. Smelt de boter in een pan. Maak in een andere pan de melk warm. Voeg de bloem en de custard aan de gesmolten boter toe en giet geleidelijk de warme melk erbij tot er een gebonden vla ontstaat. Klop de dooiers met de suiker en de vanillesuiker met de mixer schuimig en giet er een scheut Grand Marnier bij. Haal de pan van het vuur en roer het eierdooiermengsel erdoor. Laat de eieren binden en draai daarna het gas uit. Sla de eiwitten met een snufje zout stijf en schep ook die voorzichtig door het vlamengsel. Vul een beboterde soufllevorm en zet de souffle 18-20 minuten in een hete oven (175 graden Celcius, gasstand 4).
Voedings-
waarde
Energie1777 KiloJoules
423 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
49 gram
12 gram
0 gram