culinaire zaken .nl |
Gepocheerde peren met bosaardbeien | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:00 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Bewerkelijk | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 7.50 50 20 4 3 |
deciliter centiliter gram gram stuks stuks |
wijn (wit,zoet) likeur (bosaardbeien-) suiker (basterd-,wit) aardbei peer (hand-) eidooier | ||
Voor- berei- ding |
De peren schillen, halveren en het klokhuis verwijderen. De gehalveerde peren met de wijn en de likeur in een ovenvaste schaal doen zo dat de peerhelften naast elkaar liggen. De schaal (afgedekt) 4-6 minuten op 100% verwarmen tot de peren net zacht zijn. De peren 10 minuten afgedekt laten staan en er dan het kookvocht van afschenken en dit bewaren. De peren in de koelkast koud laten worden, het kookvocht op kamertemperatuur laten staan. | |||
Berei- ding |
Als de peren zijn afgekoeld ze met een scherp mesje inkepen en telkens 2 helften als waaiers op een bordje leggen. De eidooiers met de suiker in een glazen litermaat met een mixer dik en schuimig kloppen. Het kookvocht er onder voortdurend kloppen aan toevoegen en de saus in 4-6 minuten op 50% laten inbinden. Iedere 30 seconden de saus met de mixer doorkloppen voor een goed schuimig resultaat. De sabayon over de peren schenken, het gerecht garneren met een aardbei en direct serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1064 KiloJoules 253 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 35 gram 5 gram 3 gram |