culinaire
zaken
.nl
Flensjes met warme pruimen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
350
3
80
50
4
25
2
-
gram
deciliter
gram
gram
centiliter
gram
stuks
naar smaak
pruim
melk ingrediënt info
bloem ingrediënt info
boter (room-)
Cointreau
suiker (poeder-)
ei (kip)ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Roer van de bloem, de melk en de eieren met een beetje zout een glad pannekoekenbeslag en bak hiervan in de boter ongeveer 12 dunne flensjes. Houd de flensjes boven de stoom van kokend water op een bord warm. Verwarm de schoongemaakte pruimen in enkele lepels cointreau in een steelpannetje. Rol de pruimen in de flensjes, bestrooi ze met poedersuiker, leg er desnoods nog een klein klontje (zoete) sinaasappelboter op en serveer het gerecht direct.
Voedings-
waarde
Energie1402 KiloJoules
334 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
38 gram
9 gram
0 gram