culinaire zaken .nl |
Flensjes met warme pruimen | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
350 3 80 50 4 25 2 - |
gram deciliter gram gram centiliter gram stuks naar smaak |
pruim melk bloem boter (room-) Cointreau suiker (poeder-) ei (kip) zout | ||
Berei- ding |
Roer van de bloem, de melk en de eieren met een beetje zout een glad pannekoekenbeslag en bak hiervan in de boter ongeveer 12 dunne flensjes. Houd de flensjes boven de stoom van kokend water op een bord warm. Verwarm de schoongemaakte pruimen in enkele lepels cointreau in een steelpannetje. Rol de pruimen in de flensjes, bestrooi ze met poedersuiker, leg er desnoods nog een klein klontje (zoete) sinaasappelboter op en serveer het gerecht direct. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1402 KiloJoules 334 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 38 gram 9 gram 0 gram |