culinaire
zaken
.nl
Eieren met vanillemelk
(Oeufs au lait vanille)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
150
8
1
liter
gram
stuks
zakje
melk (halfvol) ingrediënt info
suiker
ei (kip)ingrediënt info
suiker (vanille-)
Berei-
ding
Breng in een dikbodemige pan de melk met vanille en suiker aan de kook. Giet de melk op de losgelagen eieren (in een ruime holronde kom). Giet dit mengsel in een licht beboterde porceleinen of aardewerken ovenvaste schaal met lage opstaande wand. Plaats deze in een voorverwarmde oven van 190 graden Celcius. en laat gedurende 15 tot 20 minuten garen en bruineren. Serveer koud. N.B. Controleer op gaarheid door mespunt erin te steken; komt deze er droog uit dan is het in orde.
Voedings-
waarde
Energie1132 KiloJoules
270 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
34 gram
15 gram
0 gram