culinaire zaken .nl |
Eieren met vanillemelk (Oeufs au lait vanille) | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 150 8 1 |
liter gram stuks zakje |
melk (halfvol) suiker ei (kip) suiker (vanille-) | ||
Berei- ding |
Breng in een dikbodemige pan de melk met vanille en suiker aan de kook. Giet de melk op de losgelagen eieren (in een ruime holronde kom). Giet dit mengsel in een licht beboterde porceleinen of aardewerken ovenvaste schaal met lage opstaande wand. Plaats deze in een voorverwarmde oven van 190 graden Celcius. en laat gedurende 15 tot 20 minuten garen en bruineren. Serveer koud. N.B. Controleer op gaarheid door mespunt erin te steken; komt deze er droog uit dan is het in orde. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1132 KiloJoules 270 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 34 gram 15 gram 0 gram |