culinaire zaken .nl |
Dessert met lange vingers en room (Tiramisu) | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:40 Bereiding : 04:05 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 1.50 100 1 20 6 3 2 |
gram deciliter gram deciliter stuks theelepel eetlepel stuks |
kaas (Mascarpone) koffie (erg sterk) suiker room (slag-) lange vinger cacao (poeder) Sambucca ei (kip) | ||
Berei- ding |
Klop de eierdooiers luchtig met een garde. Roer de mascarpone erdoorheen. Voeg al roerende suiker, slagroom, en likeur toe. Sla de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het mascarponemengsel. Doe de koffie in een soepbord en wentel de lange vingers door de koffie. Bedek de bodem van een cakeblik met een laag lange vingers. Doe hier een laag van het mascarponemengsel bovenop. Maak weer een laag lange vingers en bedek dit met de mascarpone. Strooi de cacao erbovenop. Laat het dessert 4 uur doortrekken in de koelkast. De sambucca kan ook door marsala vervangen worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4052 KiloJoules 965 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 75 gram 458 gram 0 gram |