culinaire
zaken
.nl
Brood & Boter Pudding
(Bread and Butter Pudding)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
6.50
80
30
10
5
3
1
deciliter
gram
gram
sneetje
gram
stuks
zakje
melk ingrediënt info
rozijn ingrediënt info
suiker
brood (casino)
suiker (poeder-)
ei (kip)ingrediënt info
suiker (vanille-)
Berei-
ding
Sla in een ruime holronde kom de eieren, suiker en vanillesuiker los en schuimig. Giet daarop de kokende melk, eerst weinig en daarna allengs de rest. Leg in een rijk beboterde porceleinen of aardewerken ovenvaste schotel met opstaande wand, dakpansgewijs 10 normaal dikke sneden al of niet getoast casinobrood. Overgiet het geheel met het eier-melkmengsel en strooi over en tussen het geheel geweekte gele rozijnen (sultana's), vooraf in weinig water (of 0.25 deciliter rum!) geweld. De brood & boter pudding in een heet waterbad (= au bain marie: bijvoorbeeld braadsleetje met een ondiepe laag water; hoed u voor overstromingen). Plaats dit in een voorverwarmde oven van 200 graden Celcius.; 25 tot 30 minuten, waarna hopelijk een licht bruine oppervlakte. Stuif er (uit handzeefje) 5 gram poedersuiker overheen, en verblijd uw huisgenoten en/of gasten ermee.
Voedings-
waarde
Energie1964 KiloJoules
468 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
79 gram
18 gram
1 gram