culinaire zaken .nl |
Brood & Boter Pudding (Bread and Butter Pudding) | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Engeland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
6.50 80 30 10 5 3 1 |
deciliter gram gram sneetje gram stuks zakje |
melk rozijn suiker brood (casino) suiker (poeder-) ei (kip) suiker (vanille-) | ||
Berei- ding |
Sla in een ruime holronde kom de eieren, suiker en vanillesuiker los en schuimig. Giet daarop de kokende melk, eerst weinig en daarna allengs de rest. Leg in een rijk beboterde porceleinen of aardewerken ovenvaste schotel met opstaande wand, dakpansgewijs 10 normaal dikke sneden al of niet getoast casinobrood. Overgiet het geheel met het eier-melkmengsel en strooi over en tussen het geheel geweekte gele rozijnen (sultana's), vooraf in weinig water (of 0.25 deciliter rum!) geweld. De brood & boter pudding in een heet waterbad (= au bain marie: bijvoorbeeld braadsleetje met een ondiepe laag water; hoed u voor overstromingen). Plaats dit in een voorverwarmde oven van 200 graden Celcius.; 25 tot 30 minuten, waarna hopelijk een licht bruine oppervlakte. Stuif er (uit handzeefje) 5 gram poedersuiker overheen, en verblijd uw huisgenoten en/of gasten ermee. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1964 KiloJoules 468 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 79 gram 18 gram 1 gram |