culinaire zaken .nl |
Basisrecept - Flensjes | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Vegetarisch | Basisrecept | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 250 100 50 25 3 - |
deciliter gram gram gram gram stuks naar smaak |
melk bloem boter (room-) suiker (poeder-) custardpoeder ei (kip) zout | ||
Voor- berei- ding |
Flensjes vormen de basis voor allerlei heerlijke gerechten. Breek 3 eieren in een ruime kom. Voeg de poedersuiker toe. Sla het geheel glad en roer 30 gram van de gesmolten boter en custardpoeder erdoor. Voeg scheut voor scheut de koude melk toe en een snuif zout. Roer hier (ineens) de patentbloem door. Laat het beslag even rusten. | |||
Berei- ding |
Bakken: besmeer de bodem en wand van een goed hete koekenpan met gesmolten boter met behulp van een stukje keukenpapier (een kwastje kan verbranden). Maak de flensjes zo dun mogelijk. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2473 KiloJoules 589 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 75 gram 16 gram 0 gram |