culinaire zaken .nl |
Avocado-roomijs | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Mexico | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.50 2.50 15 10 4 2 |
deciliter deciliter eetlepel theelepel blaadje stuks |
melk room (slag-) suiker sap (citroen-) gelatine avocado | ||
Berei- ding |
Snij de avocado's overlangs doormidden. Verwijder de pitten en schep het vruchtvlees uit de schillen. Pureer het vruchtvlees met het citroensap. Roer de suiker door de avocadopuree. Verwarm de melk in een pan. Week de blaadjes gelatine in wat koud water. Knijp de gelatine uit en roer de blaadjes door de warme melk. Roer de avocadopuree door het melk-gelatinemengsel en laat het afkoelen tot het net stijf begint te worden. Klop de slagroom stijf. Roer de stijfgeslagen slagroom door het avocadomengsel. Schenk het mengsel in en plaats dit in de diepvriezer of in het vriesvak van de koelkast. Laat het ijs in ongeveer 3 uur bevriezen. Roer het ijs tijdens het bevriezen af en toe door. Serveer het ijs in bolletjes en garneer deze met stijfgeslagen slagroom en dunne plakjes avocado. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2348 KiloJoules 559 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 60 gram 6 gram 6 gram |