culinaire
zaken
.nl
Abrikozen-wentelteefjes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
2
1
1
1
1
0.50
centiliter
sneetje
eetlepel
stuks
eetlepel
eetlepel
theelepel
melk ingrediënt info
brood (wit)
suiker
ei (kip)ingrediënt info
jam (abrikozen-)
boter (room-)
kaneel (poeder)
Voor-
berei-
ding
Klop het ei in een diep bord los met de melk en de helft van de suiker. Snij de korstjes van het brood en besmeer de helft van de sneetjes met abrikozenjam. Leg de andere sneetjes erop. Snij de dubbele boterham diagonaal doormidden.
Berei-
ding
Leg de driehoekjes brood in het eimengsel zodat ze doordrenkt raken, keer ze halverwege. Verhit de boter in een koekepan. Bak de wentelteefjes aan beide kanten goudbruin. Leg ze op bordjes. Meng de rest van de suiker met de kaneel en bestrooi er de wentelteefjes mee.

Lekker met een bolletje ijs.
Voedings-
waarde
Energie1170 KiloJoules
279 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
35 gram
7 gram
1 gram