culinaire zaken .nl |
Abrikozen-wentelteefjes | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Feestelijk | Makkelijk | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 2 1 1 1 1 0.50 |
centiliter sneetje eetlepel stuks eetlepel eetlepel theelepel |
melk brood (wit) suiker ei (kip) jam (abrikozen-) boter (room-) kaneel (poeder) | ||
Voor- berei- ding |
Klop het ei in een diep bord los met de melk en de helft van de suiker. Snij de korstjes van het brood en besmeer de helft van de sneetjes met abrikozenjam. Leg de andere sneetjes erop. Snij de dubbele boterham diagonaal doormidden. | |||
Berei- ding |
Leg de driehoekjes brood in het eimengsel zodat ze doordrenkt raken, keer ze halverwege. Verhit de boter in een koekepan. Bak de wentelteefjes aan beide kanten goudbruin. Leg ze op bordjes. Meng de rest van de suiker met de kaneel en bestrooi er de wentelteefjes mee. Lekker met een bolletje ijs. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1170 KiloJoules 279 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 35 gram 7 gram 1 gram |