culinaire zaken .nl |
Bruine bonensoep met shoarmavlees | |||
Soort gerecht | Maaltijdsoep | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Maaltijdsoep Makkelijk | Snel Soep | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 360 150 75 2 1 1 1 0.50 - |
gram gram gram gram eetlepel stuks teentje stuks eetlepel naar smaak |
tomaat (blik) boon (bruin,blik) shoarmavlees soepgroenten peterselie ui knoflook bouillon (vlees-,tablet) olie peper (cayenne-) | ||
Berei- ding |
Ui pellen en snipperen. In een pan de olie verhitten. Hierin ui en vlees al roerend in ongeveer 4 minuten lichtbruin bakken. Soepgroenten ongeveer 1 minuut meebakken. Toevoegen: bruine bonen met vocht, tomaten met vocht, een kwart liter water, uitgeperst teentje knoflook en bouillontablet. Aan de kook brengen met cayennepeper. Peterselie erboven fijnknippen. Lekker met stokbrood en boter. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1180 KiloJoules 281 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 33 gram 28 gram 3 gram |