culinaire zaken .nl |
Krulandijvie met ananas en kip | |||
Soort gerecht | Lunchgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Feestelijk Makkelijk | Slank Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
150 125 2 2 2 1.50 1 25 - - |
gram gram stuks eetlepel eetlepel theelepel theelepel gram naar smaak naar smaak |
andijvie (krul-) kipfilet ananas (schijven) room (zuur) sap (ananas-) gember (poeder) saus (worcestershire-) boter (bak-) zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Krulandijvie wassen en drogen in een slacentrifuge. Snijd de schil van de ananas en snijd de schijven in stukjes. Roer in een kommetje een sausje van zure room, ananassap, worchestershiresauce, zout en peper. | |||
Berei- ding |
Krulandijvie in stukken scheuren en over bordjes verdelen. Ananas op de salade leggen. Kipfilet inwrijven met zout, peper en gemberpoeder. Boter verhitten in een koekepan en de kipfilet aan beide zijden goudbruin en gaar bakken. Snij hem daarna in dunne plakken. De plakken netjes rangschikken op de salade en de dressing erover sprenkelen. Direct serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 977 KiloJoules 233 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 17 gram 2 gram |