culinaire
zaken
.nl
Krulandijvie met ananas en kip
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
150
125
2
2
2
1.50
1
25
-
-
gram
gram
stuks
eetlepel
eetlepel
theelepel
theelepel
gram
naar smaak
naar smaak
andijvie (krul-) ingrediënt info
kipfilet
ananas (schijven) ingrediënt info
room (zuur)
sap (ananas-)
gember (poeder) ingrediënt info
saus (worcestershire-)
boter (bak-)
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Krulandijvie wassen en drogen in een slacentrifuge. Snijd de schil van de ananas en snijd de schijven in stukjes. Roer in een kommetje een sausje van zure room, ananassap, worchestershiresauce, zout en peper.
Berei-
ding
Krulandijvie in stukken scheuren en over bordjes verdelen. Ananas op de salade leggen. Kipfilet inwrijven met zout, peper en gemberpoeder.

Boter verhitten in een koekepan en de kipfilet aan beide zijden goudbruin en gaar bakken. Snij hem daarna in dunne plakken. De plakken netjes rangschikken op de salade en de dressing erover sprenkelen. Direct
serveren.
Voedings-
waarde
Energie977 KiloJoules
233 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
17 gram
2 gram