culinaire zaken .nl |
Pitabroodjes met shoarma-ragout | |||
Soort gerecht | Lunchgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Oven | Snel | Wok / Roerbakken | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 125 4 2 1 1 0.50 - - |
gram gram stuks eetlepel stuks stuks bekertje naar smaak naar smaak |
shoarmavlees tauge broodje (pita-) olie paprika (geel) prei creme fraiche zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Oven voorverwarmen op 150 graden Celcius (gasovenstand 2). Intussen paprika schoonmaken en in dunne reepjes snijden. Tauge wassen en laten uitlekken. Prei wassen, schoonmaken en in de lengte in dunne reepjes snijden. | |||
Berei- ding |
Pitabroodjes in het midden van de oven in circa 6 minuten gaar bakken. Intussen in een wok of braadpan 1 eetlepel olie verhitten. Paprika op hoog vuur circa 2 minuten al omscheppend bakken. Prei, tauge, zout en peper toevoegen en circa 1 minuut meebakken. Groenten uit de pan scheppen. In dezelfde pan de rest van de olie verhitten. Vlees al omscheppend in circa 5 minuten rondom bruin bakken. Intussen broodjes uit de oven nemen. Creme fraiche door het vleesmengsel scheppen en circa 2 minuten op laag vuur meewarmen. Met een scherp mes de broodjes tot de helft opensnijden. Helft van de groenten in de broodjes scheppen, rest van de groenten over borden verdelen. Vlees in de broodjes scheppen en naast de groente leggen | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1816 KiloJoules 432 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 81 gram 42 gram 5 gram |