culinaire
zaken
.nl
Groentepastei met komijnekaas
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
150
40
5
4
4
1.50
-
-
gram
gram
gram
eetlepel
plakje
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
groentemix (diepvries)
kaas (komijn)
ui ingrediënt info
room (koffie-)
bladerdeeg ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
paprika (poeder) ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Rasp de komijnenkaas. Plakjes bladerdeeg in ca. 10 minuten laten ontdooien. Intussen oven voorverwarmen op 200 graden. Ovenschotel (24 cm) invetten.
Berei-
ding
Eieren loskloppen met koffieroom. 2 eetlepels eimengsel achterhouden. Aan rest eimengsel toevoegen: groentemix (mix Fantastique, Fri'dor), kaas, paprikapoeder, zout en peper. Ui erboven raspen. Door elkaar scheppen en in ovenschotel doen.

Randen van plakjes bladerdeeg met beetje koud water nat maken. Plakjes aan elkaar plakken tot vierkante lap. Hiermee ovenschotel afdekken. Overtollig deeg eraf snijden; hiervan figuurtjes maken en op deeg leggen. Bovenkant bestrijken met achtergehouden eimengsel.

In midden van oven groentepastei in circa 40 minuten goudbruin en gaar bakken.
Voedings-
waarde
Energie2238 KiloJoules
533 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
32 gram
21 gram
0 gram