culinaire zaken .nl |
Groentepastei met komijnekaas | |||
Soort gerecht | Lunchgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:55 | |
Indelingen | Ovenschotel | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 150 40 5 4 4 1.50 - - |
gram gram gram eetlepel plakje stuks theelepel naar smaak naar smaak |
groentemix (diepvries) kaas (komijn) ui room (koffie-) bladerdeeg ei (kip) paprika (poeder) peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de komijnenkaas. Plakjes bladerdeeg in ca. 10 minuten laten ontdooien. Intussen oven voorverwarmen op 200 graden. Ovenschotel (24 cm) invetten. | |||
Berei- ding |
Eieren loskloppen met koffieroom. 2 eetlepels eimengsel achterhouden. Aan rest eimengsel toevoegen: groentemix (mix Fantastique, Fri'dor), kaas, paprikapoeder, zout en peper. Ui erboven raspen. Door elkaar scheppen en in ovenschotel doen. Randen van plakjes bladerdeeg met beetje koud water nat maken. Plakjes aan elkaar plakken tot vierkante lap. Hiermee ovenschotel afdekken. Overtollig deeg eraf snijden; hiervan figuurtjes maken en op deeg leggen. Bovenkant bestrijken met achtergehouden eimengsel. In midden van oven groentepastei in circa 40 minuten goudbruin en gaar bakken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2238 KiloJoules 533 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 32 gram 21 gram 0 gram |