culinaire zaken .nl |
Abrikozenbrood | |||
Soort gerecht | Lunchgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Magnetron Combi-magnetron | Feestelijk Makkelijk | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
275 225 100 50 25 6 1 - - |
gram gram gram gram gram eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
meel (volkoren-) suiker (basterd-,wit) abrikoos (gedroogd) amandel boter (room-) sap (sinaasappel-) ei (kip) zout bakpoeder | ||
Berei- ding |
Een glazen cakevorm van driekwart liter inhoud beboteren. De abrikozen wassen, in stukjes snijden en met 1.5 deciliter water, de boter en de basterdsuiker in een glazen litermaat (afgedekt) 5 minuten op 100% verwarmen. Halverwege de bereidingstijd de abrikozen door scheppen. De abrikozen af laten koelen. De bloem zeven boven een mengkom, het zout, het bakpoeder, het abrikozenmengsel, het ei en de helft van de amandelen toevoegen en alles tot een samenhangend geheel roeren. Het sinaasappelsap erbij schenken zodat er een tamelijk vochtig deeg ontstaat. De vorm met de overige gemalen amandelen bestrooien en het deeg erin scheppen. De bovenkant glad strijken. Het geheel (onafgedekt) 5 minuten op 50% verwarmen, de vorm een kwart slag draaien en nog 2 minuten op 50% bereiden. Controleer met een houten prikker of het brood gaar is. Pak het brood in in een theedoek en laat het zo afkoelen. Snij het in plakken en serveer ze met boter. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1656 KiloJoules 394 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 82 gram 11 gram 6 gram |