culinaire
zaken
.nl
Abrikozenbrood
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
275
225
100
50
25
6
1
-
-
gram
gram
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
meel (volkoren-)
suiker (basterd-,wit)ingrediënt info
abrikoos (gedroogd) ingrediënt info
amandel ingrediënt info
boter (room-)
sap (sinaasappel-)
ei (kip)ingrediënt info
zout
bakpoeder
Berei-
ding
Een glazen cakevorm van driekwart liter inhoud beboteren. De abrikozen wassen, in stukjes snijden en met 1.5 deciliter water, de boter en de basterdsuiker in een glazen litermaat (afgedekt) 5 minuten op 100% verwarmen. Halverwege de bereidingstijd de abrikozen door scheppen. De abrikozen af laten koelen.
De bloem zeven boven een mengkom, het zout, het bakpoeder, het abrikozenmengsel, het ei en de helft van de amandelen toevoegen en alles tot een samenhangend geheel roeren. Het sinaasappelsap erbij schenken zodat er een tamelijk vochtig deeg ontstaat. De vorm met de overige gemalen amandelen bestrooien en het deeg erin scheppen. De bovenkant glad strijken.
Het geheel (onafgedekt) 5 minuten op 50% verwarmen, de vorm een kwart slag draaien en nog 2 minuten op 50% bereiden. Controleer met een houten prikker of het brood gaar is. Pak het brood in in een theedoek en laat het zo afkoelen. Snij het in plakken en serveer ze met boter.
Voedings-
waarde
Energie1656 KiloJoules
394 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
82 gram
11 gram
6 gram