culinaire zaken .nl |
varkensvlees met ananas en courgette (denk aan marineren) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Slank | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 225 5 3 3 2 1 1 1 |
gram gram eetlepel stuks eetlepel theelepel stuks stuks teentje |
varkenshamlap ananas (stukjes) ketjap (asin) ui (bos-) olie zetmeel (aardappel-) courgette (groen) paprika (rood) knoflook | ||
Berei- ding |
Voorbereiden: Vlees in smalle reepjes snijden. In een zeef boven kom ananas laten uitlekken. Door ananassap ketjap roeren. Knoflook pellen en erboven uitpersen(=marinade). In marinade vlees leggen. Afgedekt in koelkast minstens 2 uur laten marineren. Van bosuitjes worteltjes en lelijk blad verwijderen. Schuin in dunne ringen snijden. Courgette wassen en kroontje verwijderen. In plakjes van 0.5 centimeter snijden. Plakjes in reepjes snijden. Paprika wassen. Halveren, zaadlijsten verwijderen en in even grote reepjes als courgette snijden. Stukjes ananas halveren. Bereiden: Met schuimspaan vlees uit marinade scheppen (marinade bewaren). Met keukenpapier vlees droogdeppen. In wadjan of wijde koekepan olie verhitten. Vlees al omscheppend in 5 minuten bruin bakken (=roerbakken). Toevoegen: bosui, courgette, paprika en ananas. Nog 5 minuten roerbakken. Marinade toevoegen. Aan de kook brengen. In kopje aardappelmeel met 1 el water tot een glad papje roeren. Al roerende aardappelmeelpapje aan vleesgroentemengsel toevoegen. Blijven roeren tot vocht gebonden is. Mengsel overdoen in schaal. Lekker met rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1148 KiloJoules 273 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 18 gram 23 gram 3 gram |