culinaire zaken .nl |
roergebakken kalkoen met broccoli | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Slank | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 300 100 1 3 1 1 1 1 1 0.50 - - |
gram gram gram centiliter eetlepel theelepel stuks theelepel eetlepel teentje stuks naar smaak naar smaak |
kalkoenfilet broccoli ananas (stukjes) sherry olie gember (poeder) prei maizena ketjap (asin) knoflook bouillon (kippen-,tablet) zout peper | ||
Berei- ding |
Snij de kalkoenhaas in dunne reepjes. Roer in een kom de gemberpoeder, sherry, ketjap, en maizena door elkaar. Schep de kalkoenreepjes erdoor en laat ze 15 minuten staan. Maak intussen de prei schoon en snij in dunne ringen. Maak de broccoli schoon . Vereel in kleine roosjes, stronken in plakjes. Snij de ananas in stukjes. Los bouillontablet op in 1 deciliter heet water. Verhit de olie in een braadpan (of wok) en pers de knofloon erboevn uit. Bak de reepjes op hoog vuur al omscheppend in ca 3 minuten bruin. Schep met schuimspaan op een bord. Schep prei en broccoli door het bakvet en bak ze 3 minuten onder voortdurend omscheppen. Schep de kalkoenreepjes en ananas erdoor. Voeg de bouillon toe . Laat het gerecht nog 5 minuten stoven tot het vocht verdampt is. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met mihoen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1658 KiloJoules 395 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 20 gram 34 gram 4 gram |