culinaire
zaken
.nl
roergebakken kalkoen met broccoli
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
300
100
1
3
1
1
1
1
1
0.50
-
-
gram
gram
gram
centiliter
eetlepel
theelepel
stuks
theelepel
eetlepel
teentje
stuks
naar smaak
naar smaak
kalkoenfilet
broccoli ingrediënt info
ananas (stukjes) ingrediënt info
sherry
olie ingrediënt info
gember (poeder) ingrediënt info
prei
maizena
ketjap (asin)
knoflook ingrediënt info
bouillon (kippen-,tablet)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Snij de kalkoenhaas in dunne reepjes. Roer in een kom de gemberpoeder, sherry, ketjap, en maizena door elkaar. Schep de kalkoenreepjes erdoor en laat ze 15 minuten staan. Maak intussen de prei schoon en snij in dunne ringen. Maak de broccoli schoon . Vereel in kleine roosjes, stronken in plakjes. Snij de ananas in stukjes. Los bouillontablet op in 1 deciliter heet water. Verhit de olie in een braadpan (of wok) en pers de knofloon erboevn uit. Bak de reepjes op hoog vuur al omscheppend in ca 3 minuten bruin. Schep met schuimspaan op een bord. Schep prei en broccoli door het bakvet en bak ze 3 minuten onder voortdurend omscheppen. Schep de kalkoenreepjes en ananas erdoor. Voeg de bouillon toe . Laat het gerecht nog 5 minuten stoven tot het vocht verdampt is. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met mihoen.
Voedings-
waarde
Energie1658 KiloJoules
395 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
20 gram
34 gram
4 gram