culinaire
zaken
.nl
pilav 1
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
12
10
10
5
3
2
2
2
1
-
-
-
gram
eetlepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
stuks
eetlepel
stuks
blik
naar smaak
naar smaak
naar smaak
varkensfilet
ketchup (tomaten-)
azijn ingrediënt info
suiker
puree (tomaten-)ingrediënt info
siroop (gember)
ui ingrediënt info
ketjap (manis)
gember (geconfijt) ingrediënt info
perzik (blik)
sambal
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Snipper de uien. Snij de gember in kleine stukjes. Snij de varkensfilet in blokjes. Verhit de boter in een grote pan. Fruit hierin de ui 3 minuten. Voeg het vlees toe en bak dit nog 3 minuten mee. Voeg aan het mengsel toe de suiker, de azijn, de tomatenketchup, de tomatenpuree, de gembersiroop en de gember en de ketjap en de sambal. Ook zout en peper naar smaak toevoegen. Doe het deksel op de pan en laat dit gedurende circa een uur zachtjes gaar worden. Af en toe omroeren. Ondertussen de perziken in stukjes snijden. Als de pilav gaar is een kopje perziksap uit blik eraan toevoegen en de perziken. Even warm laten worden. Serveren met rijst.
Voedings-
waarde
Energie2647 KiloJoules
630 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
62 gram
43 gram
4 gram