culinaire zaken .nl |
pilav 1 | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 12 10 10 5 3 2 2 2 1 - - - |
gram eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel stuks eetlepel stuks blik naar smaak naar smaak naar smaak |
varkensfilet ketchup (tomaten-) azijn suiker puree (tomaten-) siroop (gember) ui ketjap (manis) gember (geconfijt) perzik (blik) sambal zout peper | ||
Berei- ding |
Snipper de uien. Snij de gember in kleine stukjes. Snij de varkensfilet in blokjes. Verhit de boter in een grote pan. Fruit hierin de ui 3 minuten. Voeg het vlees toe en bak dit nog 3 minuten mee. Voeg aan het mengsel toe de suiker, de azijn, de tomatenketchup, de tomatenpuree, de gembersiroop en de gember en de ketjap en de sambal. Ook zout en peper naar smaak toevoegen. Doe het deksel op de pan en laat dit gedurende circa een uur zachtjes gaar worden. Af en toe omroeren. Ondertussen de perziken in stukjes snijden. Als de pilav gaar is een kopje perziksap uit blik eraan toevoegen en de perziken. Even warm laten worden. Serveren met rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2647 KiloJoules 630 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 62 gram 43 gram 4 gram |