culinaire zaken .nl |
lever met rozijnensaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Snel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 1 1 50 50 5 10 - - |
gram deciliter deciliter gram gram centiliter gram naar smaak naar smaak |
varkenslever sap (sinaasappel-) wijn (wit,droog) rozijn margarine room (koffie-) bloem zout peper | ||
Berei- ding |
Snij de lever in plakjes. Verhit de boter in een koekepan en bak hierin de lever snel bruin. Roer eerst de bloem en daarna de sinaasappelsap en de wijn door de gebakken lever. Voeg de rozijnen, de koffieroom en zoout en peper naar smaak toe en laat alles 5 minuten zachtjes koken. Geef hierbij rijst en een groene salade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1780 KiloJoules 424 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 27 gram 29 gram 1 gram |