culinaire
zaken
.nl
lasagne met mon chou
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
100
60
50
30
9
3
2
1
1
-
-
gram
gram
gram
gram
gram
stuks
stengel
stuks
zakje
blik
naar smaak
naar smaak
gehakt (runder-,mager)
kaas (Mon Chou)
margarine
kaas
bloem ingrediënt info
pasta (lasagne,wit) ingrediënt info
selderij (bleek-)ingrediënt info
ui ingrediënt info
mix (chili con carne)
tomaat (blik) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Pel en snipper de uien. Was de bleekselderijstengels en snij ze in stukjes. Verhit 25 gram boter in een koekepan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de uien en de bleekselderij toe en bak het geheel nog 5 minuten. Voeg vervolgens de gepelde tomaten met het vocht toe. Prak de tomaten fijn met een vork en roer de kruidenmix er door. Voeg naar smaak zout en peper toe.Laat de saus nog ca 2 minuten zonder deksel koken. Voeg als hij te dik is nog wat vocht toe. Maak de Mon Chou saus: smelt 25 gram boter in een pan en roer de bloem er door. Voeg al roerende scheutje voor scheutje de melk erbij en blijf roeren tot de saus glad gebonden is. Verkruimel de mon chou erboven en laat deze al roerende smelten. Voeg naar smaak zout en peper toe. Beboter met de rest van dse boter een ovenschaal. Schep de helft van de gehaktsaus in de schaal en bedek de saus met 3 lasagnevellen.Verdeel de helft van de mon chousaus erover, daarop 3 lasagnevellen, verdeel de rest van de gehaktsaus erover, dek af met 3 lasgnevellen. Verdeel de rest van de mon chousaus erover en strooi er tot slot de geraspte kaas over. Bak de lasagne in het midden van een voorverwarmde oven (175 C) en ca 45 minuten goudbruin.
Voedings-
waarde
Energie5329 KiloJoules
1269 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
143 gram
57 gram
28 gram