culinaire zaken .nl |
lasagne met mon chou | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 100 60 50 30 9 3 2 1 1 - - |
gram gram gram gram gram stuks stengel stuks zakje blik naar smaak naar smaak |
gehakt (runder-,mager) kaas (Mon Chou) margarine kaas bloem pasta (lasagne,wit) selderij (bleek-) ui mix (chili con carne) tomaat (blik) zout peper | ||
Berei- ding |
Pel en snipper de uien. Was de bleekselderijstengels en snij ze in stukjes. Verhit 25 gram boter in een koekepan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de uien en de bleekselderij toe en bak het geheel nog 5 minuten. Voeg vervolgens de gepelde tomaten met het vocht toe. Prak de tomaten fijn met een vork en roer de kruidenmix er door. Voeg naar smaak zout en peper toe.Laat de saus nog ca 2 minuten zonder deksel koken. Voeg als hij te dik is nog wat vocht toe. Maak de Mon Chou saus: smelt 25 gram boter in een pan en roer de bloem er door. Voeg al roerende scheutje voor scheutje de melk erbij en blijf roeren tot de saus glad gebonden is. Verkruimel de mon chou erboven en laat deze al roerende smelten. Voeg naar smaak zout en peper toe. Beboter met de rest van dse boter een ovenschaal. Schep de helft van de gehaktsaus in de schaal en bedek de saus met 3 lasagnevellen.Verdeel de helft van de mon chousaus erover, daarop 3 lasagnevellen, verdeel de rest van de gehaktsaus erover, dek af met 3 lasgnevellen. Verdeel de rest van de mon chousaus erover en strooi er tot slot de geraspte kaas over. Bak de lasagne in het midden van een voorverwarmde oven (175 C) en ca 45 minuten goudbruin. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 5329 KiloJoules 1269 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 143 gram 57 gram 28 gram |