culinaire
zaken
.nl
kerrierijst met vis en groenten
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
300
200
50
40
3
3
3
3
2
1
0.50
gram
gram
gram
gram
gram
gram
theelepel
stengel
theelepel
theelepel
stuks
stuks
kabeljauw (filet)
rijst (droogkokend) ingrediënt info
doperwt (blik)
garnaal (Hollands,gepeld)
margarine
tomaat ingrediënt info
sap (citroen-)
selderij (bleek-)ingrediënt info
kerrie (poeder)
kurkuma (poeder)
paprika (groen) ingrediënt info
bouillon (kippen-,tablet)
Berei-
ding
bleekselderij wassen en in stukjes snijden. Paprika wassen en in repen snijden. Tomaten wassen. Halveren en in repen snijden. Vis in stukken snijden. Met 1.5 theelepel kerriepoeder bestrooien. Besprenkelen met citroensap. Tot gebruik in koelkast leggen. Ovenschotel invetten. Oven voorverwarmen op 225 graden Celcius. Intussen boter verhitten. Bleekselderij, 1.5 tl kerriepoeder en koenjit circa 2 minuten meebakken. Bouillontabletten erboven verkruimelen. Erdoor scheppen: paprika, tomaat, doperwten en vis. Overdoen in ovenschotel. 4.5 deciliter heet water erover schenken. Met aluminiumfolie afdekken. In midden van oven rijstschoetel in 45 minuten gaar laten worden. Intussen garnalen afspoelen en laten uitlekken. Van ovenschoetel folie verwijderen en luchtig omscheppen. Garnalen erover strooien.
Voedings-
waarde
Energie2487 KiloJoules
592 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
88 gram
31 gram
15 gram