culinaire zaken .nl |
kerrierijst met vis en groenten | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 300 200 50 40 3 3 3 3 2 1 0.50 |
gram gram gram gram gram gram theelepel stengel theelepel theelepel stuks stuks |
kabeljauw (filet) rijst (droogkokend) doperwt (blik) garnaal (Hollands,gepeld) margarine tomaat sap (citroen-) selderij (bleek-) kerrie (poeder) kurkuma (poeder) paprika (groen) bouillon (kippen-,tablet) | ||
Berei- ding |
bleekselderij wassen en in stukjes snijden. Paprika wassen en in repen snijden. Tomaten wassen. Halveren en in repen snijden. Vis in stukken snijden. Met 1.5 theelepel kerriepoeder bestrooien. Besprenkelen met citroensap. Tot gebruik in koelkast leggen. Ovenschotel invetten. Oven voorverwarmen op 225 graden Celcius. Intussen boter verhitten. Bleekselderij, 1.5 tl kerriepoeder en koenjit circa 2 minuten meebakken. Bouillontabletten erboven verkruimelen. Erdoor scheppen: paprika, tomaat, doperwten en vis. Overdoen in ovenschotel. 4.5 deciliter heet water erover schenken. Met aluminiumfolie afdekken. In midden van oven rijstschoetel in 45 minuten gaar laten worden. Intussen garnalen afspoelen en laten uitlekken. Van ovenschoetel folie verwijderen en luchtig omscheppen. Garnalen erover strooien. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2487 KiloJoules 592 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 88 gram 31 gram 15 gram |