culinaire
zaken
.nl
gestoofd rundvlees in zoetzure saus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
25
15
8
5
4
3
-
-
gram
gram
gram
stuks
eetlepel
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
runderlap (mager)
margarine
bloem ingrediënt info
kruidnagel ingrediënt info
azijn (wijn-,rood) ingrediënt info
laurier (blad)
ketchup (tomaten-)
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Voorbereiden: Vlees in stukken snijden. In kom doen: azijn, 1 deciliter water, tomatenketchup, laurierblaadjes, kruidnagels, zout en peper. Door elkaar roeren(marinade). Vlees erin doen. Op koele plaats 8 uur laten marineren. Af en toe omscheppen. Bereiden: Vlees uit marinade scheppen en met keukenpapier droogdeppen. Bloem erover strooien. In braadpan boter verhitten. Vlees in ca 5 minuten lichtbruin bakken. 1.5 deciliter heet water en marinade toevoegen. Aan de kook brengen. Aanbaksels losroeren. Met deksel op de pan in ca 2 uur gaar stoven. Af en toe roeren. Laurierblaadjes en kruidnagels verwijderen. Lekker met gekookte aardappels.
Voedings-
waarde
Energie2046 KiloJoules
487 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
28 gram
1 gram