culinaire zaken .nl |
aardappelgoelash met kalkoen | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Slank | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 1 3 2 1 1 1 1 1 1 0.50 0.50 0.50 - - |
gram deciliter theelepel stuks teentje stuks theelepel stuks theelepel stuks theelepel pak theelepel naar smaak naar smaak |
kalkoenfilet tomaat (gezeefd) paprika (poeder) paprika (rood) knoflook paprika (groen) chilipoeder ui bouillon (poeder) laurier (blad) majoraan (gedroogd) aardappel (partjes) komijn zout peper | ||
Berei- ding |
kalkoen in blokjes snijden. Inwrijven met chilipoeder. Ui pellen en in stukjes snijden. Paprika wassen en in stukjes snijden. In braadpan boter verhitten. Ui en paprika ca 3 minuten op halfhoog vuur bakken , af en toe omscheppen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Aardappelen bij uimengsel doen en al omscheppend op halfhoog vuur ca 3 minuten meebakken. Kalkoenblokjes toevoegen en in ca 3 minuten rondom bruiin bakken. Door kalkoenmengsel roeren :paprikapoeder, majoraan, djintan, laurierblad, gezeefde tomaten en bouillonpoeder. Goulash met deksel op pan in ca 10 minuten gaarstoven, af en toe roeren, op smaak brengen met zout en peper. Van vuur af zure room erdoor roeren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1438 KiloJoules 342 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 30 gram 29 gram 10 gram |